Fermenteren kun je leren

 

Fermenteren is het veranderen van eetbare producten door middel van levende bacteriën, gisten en schimmels, zonder zuurstof. Van oudsher is fermenteren een manier om voedsel te verduurzamen.

Gefermenteerd voedsel is heel gezond voor je darmen (probiotica), beter verteerbaar, het is lang houdbaar en erg lekker. Vaak zijn dit de ambachtelijk gemaakte producten die je vindt in delicatessenzaken. En het is ook nog eens heel leuk om te doen.

 

Voorbeelden van gefermenteerd voedsel zijn yoghurt, kaas, bier, koffie, cacao, tempé, wijn, zuurkool, kimchi, sojasaus, droge worst en azijn.

 

Tegenwoordig is fermenteren van voedsel weer heel populair, omdat het zo gezond en lekker is. Wij zijn dan ook blij deze RotPotten te verkopen. Kant en klare fermenteer-sets, je moet zelf alleen wat verse ingrediënten toevoegen. Leuk om zelf te doen, maar ook zeker een origineel cadeau.

 

Op dit moment hebben wij sets voor kimchi, mosterd en voor alcoholvrije appelbubbels, daarnaast navullingen voor ketchup, zuurkool, kimchi en gember-bubbelmix.

 

 

Natuurlijk hebben we het eerst even zelf geprobeerd met de kimchi, Gelukt en heerlijk, zóóóó lekker! 


Rotpot Kimchi

Complete kit om zelf kimchi te maken, met uitleg. Inclusief pittige kruidenmix, je hoeft zelf alleen nog een paar verse ingrediënten toe te voegen zoals in de uitleg aangegeven.

 

Nadat je de kimchi hebt gemaakt kun je de pot met waterslot weer opnieuw gebruiken voor nieuwe fermentaties. Hiervoor verkopen bij navullingen van kimchi, ketchup en zuurkool. Afwassen met een sopje, niet uitkoken.

Tip: bewaar het fermentatievocht voor een volgende fermentatie.

€ 24,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Rotpot mosterd

Complete kit om zelf mosterd te maken, met uitleg. Inclusief mostermix, je hoeft zelf alleen nog een paar ingrediënten toe te voegen zoals in de uitleg aangegeven.

 

Nadat je de mosterd hebt gemaakt kun je de pot met waterslot weer opnieuw gebruiken voor nieuwe fermentaties. Hiervoor verkopen bij navullingen van kimchi, ketchup en zuurkool. Afwassen met een sopje, niet uitkoken.

Tip: bewaar het fermentatievocht voor een volgende fermentatie.

€ 24,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Rotpot bubbels

Appelbubbels maken met de Rotpot. Door appel te laten fermenteren met specerijen ontstaat een fris, lichtbruisend drankje. Door de korte fermentatieduur bevatten de bubbels weinig alcohol en is het een prima alternatief voor wijn of champagne.

Alles wat je nodig hebt zit in de doos, alleen nog zelf appel, honing en citroen toevoegen. Proost!

€ 24,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Add-on gember

Maak je eigen gemberbier! 

Deze uitbreidingsset op de Rotpot Bubbels bevat een kruidenmix en een uitleg hoe je in 10 stappen je eigen gemberbier maakt.

€ 5,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Add-on ketchup

Fermenteer je eigen ketchup met de kruidige ketchupmix van Manenwolfs.

Uitbreidingsset voor de Rotpot Kimchi of Mosterd.

€ 5,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen